Get IN Touch

Contact

Jouw eerste proefles krijg je van ons

contact

Wil jij starten met CrossFit, heb je een vraag of wil je gewoon meer informatie? Neem dan gerust contact op. Dat kan via email of het contactformulier. We streven ernaar om je binnen twee werkdagen van antwoord te voorzien. We zijn ook telefonisch te bereiken. Kijk hiernaast voor de contactgegevens en openingstijden.

openingstijden

Ma: 09:00-11.00 + 17:00-21:00

Di: 18:00 – 21:00

Wo: 09:00-11:00 + 18:00-21:00

Do: 18:00 – 21:00

Vr: 18:00 – 21:00

Za: 9:00 – 12:00

Zo: 10:00 – 12:00

Contact

CrossFit Drunen

Christiaan Huygensweg 3-c

5151DM Drunen

Telefoon: 06 51 46 48 45

E-mail: info@sportcentrumdrunen.nl

F.A.Q.

We hebben een aantal veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen of heb je niet voldoende antwoord op je vraag gekregen, neem dan gerust contact met ons op.

Check ook onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Hoe werkt het als ik al CrossFit ervaring heb?

Ook als je al CrossFit ervaring hebt raden we aan om een proefles te nemen. Op die manier kun je kennismaken met de locatie, de trainers en het lesaanbod van CrossFit Drunen. Je mag natuurlijk ook contact opnemen voor overleg.

Hoe fit moet je zijn om aan CrossFit te beginnen?

Iedereen kan beginnen met CrossFit, ongeacht je niveau, hoe oud of hoe fit je bent. Alle oefeningen zijn op dusdanige wijze te schalen dat het voor iedereen haalbaar is. Hoe fitter jij wordt, hoe minder je de oefeningen hoeft te schalen. Op die manier bouw je CrossFit op. Dat gebeurt natuurlijk allemaal onder goede, professionele begeleiding.

Kan ik na de proefles meteen meedoen met lessen?

Als je al CrossFit ervaring hebt dan wel. Hebben je dat nog niet, dan volg je eerst het Fundamentals programma. Dit zijn 6 lessen waarin alle basisbewegingen en CrossFit termen uitgelegd worden. Naast een stukje uitleg staat je uiteraard ook diverse workouts te wachten. Deze worden opgebouwd qua intensitiet, waardoor je na de Fundamentals met een gerust hart aan de lessen kunt deelnemen. De eerste Fundamentals starten vanaf september 2021.

Wat maakt CrossFit anders dan andere sporten?

Waar andere sporten vaak een focus hebben op specifieke elementen, combineert CrossFit eigenlijk het beste uit een hoop andere sporten. Denk aan conditie, kracht, explosiviteit, balans, mobiliteit en snelheid. Op die manier train je je lichaam effectief op verschillende manieren, waardoor je op alle vlakken fit wordt.

Welke delen van mijn lichaam train ik met CrossFit

Daar kunnen we een kort antwoord op geven: alle delen van het lichaam. En dat komt goed uit, want een fit lichaam en geest is belangrijk om goed te functioneren in het dagelijks leven.

Hoelang duurt een CrossFit training?

In totaal duurt een training een uur. De indeling van dat uur hangt af van de WOD, maar we starten altijd met een warming-up en een stukje techniek. Ook staat er altijd een stukje kracht en/of skills op het programma. De Weightlifting en Gymnastics lessen duren ook altijd een uur.

Hoeveel calorieën verbrand je nu echt met Crossfit? / Helpt CrossFit bij afvallen?

Hoeveel calorieën je verbandt met CrossFit hangt af van diverse factoren, bijvoorbeeld jouw lengte en gewicht, maar ook de intensiteit van de workout en jouw eigen inzet. Hoe dan ook zorgt CrossFit ervoor dat je spieren sterker worden. Daardoor verbrand je ook in het dagelijks leven meer calorieën. Afvallen is dus zeker mogelijk, maar kijk niet alleen naar gewicht, want sterkere spieren betekent ook zwaardere spieren. Daarnaast is de combinatie van sporten en de juiste voeding essentieel om af te vallen.

Welke materialen heb ik nodig voor CrossFit?

Het enige dat jij hoeft te doen, is komen opdagen. Dan zorgen wij voor de juiste materialen. Een sportoutfit is overigens wel handig om aan te trekken. Ook water meenemen is een aanrader, want je gaat zweten van CrossFit. Goed hydrateren is dus erg belangrijk.

Mag ik CrossFit doen als ik een blessure heb of zwanger ben?

Ja en ja. Maar in beide gevallen geldt dat het belangrijk is om de goede oefeningen te kiezen en daarbij extra te letten op houding, uitvoering en ademhaling. Het ‘hoe’ aspect is in deze gevallen dus cruciaal. Wij helpen je graag bij het bepalen van de juiste workouts en intensiteit. Uiteraard letten de coaches daarbij op de juiste uitvoering en techniek.

Word ik als vrouw niet heel breed door CrossFit?

Nee hoor, daar hoef je niet bang voor te zijn. CrossFit is geen bodybuilding. Vrouwen kunnen er wel afgetraind uitzien als ze aan CrossFit doen, maar doordat vrouwen van nature veel minder testosteron aanmaken dan mannen, krijg je niet zomaar te grote spierballen of brede schouders. Daar moet je ontzettend veel voor trainen, precies de juiste (hoeveelheid) voeding en supplementen tot je nemen en leven als een topatleet. Sterker, maar vooral fitter worden, daar ligt de focus op bij CrossFit.

Waarom is CrossFit duurder dan een fitnessabonnement?

Dat verschil zit hem vooral in de begeleiding die je krijgt. Zie een les CrossFit als een soort Personal Training sessie, maar dan eentje die je deelt met max 11 anderen. Tijdens de les krijg je 1-op-1 coaching en wordt jouw techniek en dus je prestatie naar een hoger niveau getild. Daarbij werken we niet volgens vaste schema’s, maar programmeren we diverse workouts om jouw hele lichaam zo optimaal mogelijk te trainen. Ook de community van CrossFit Drunen en de positieve sfeer zijn wat waard. Kom het vooral zelf eens ervaren.

Wat betekenen een box, WOD, AMRAP en al die andere termen en afkortingen?

CrossFit kent inderdaad een hoop termen en afkortingen die je in het begin misschien wat duizelen. Maar als je eenmaal komt sporten, dan ben je er binnen no-time mee bekend, belooft! De enige term die je voor nu moet kennen is de box. Dat is een CrossFit locatie en dus de plek waar jij op mag komen dagen. In dit geval CrossFit Drunen. We zien je daar!

Crossfit Drunen

Work

Gezondheid.plezier.resultaat

sportcentrum drunen

Toestemming

3 + 8 =

sportcentrum drunen

Christiaan Huygensweg 3-c

5151DM Drunen

Telefoon: 06 51 46 48 45

Email: info@sportcentrumdrunen.nl