sportcentrum.drunen

Onze

lessen

 

CrossFit is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Steeds meer mensen over de hele wereld ontdekken namelijk dat CrossFit ideaal is om je hele lichaam effectief te trainen. Maar wat is CrossFit nu precies?

Wat is crossfit?

CrossFit is een trainingsvorm die in de fitness categorie valt, maar veel verder gaat dan alleen spiermassa opbouwen en vet verbranden. Een CrossFit training bestaat uit functionele bewegingen die je in hoge intensiteit, op een gevarieerde manier uitvoert. Je maakt daarbij gebruik van barbells, kettlebells, dumbbells, pull up bars, kisten, touwen, zandzakken en nog veel meer. De focus ligt op zowel kracht, conditie, balans, explosiviteit, snelheid en mobiliteit. Geen training is hetzelfde en juist dat maakt het zo leuk om te doen!

“iedereen, ongeacht leeftijd, fitheid of fitness niveau kan aan CrossFit beginnen”

Fitter worden, afvallen, sterker worden of wat jouw doelen ook zijn, je kan eraan werken bij CrossFit Drunen. Geheel onder professionele begeleiding, maar op eigen tempo. En dankzij onze openingstijden is er altijd wel ruimte voor jou om aan jezelf te werken.

Ons lesaanbod 

WOD

Weightlifting

Gymnastics

Personal Training

Open Gym

Make a Change

Waarom wil jij meedoen?

Nieuwe sportmaatjes, nieuwe uitdagingen, nieuwe overwinningen en elke keer weer nieuwe trainingen. Daar krijgt ook jouw (sport)motivatie, energieniveau en zelfvertrouwen een flinke boost van. Bovendien is de kans groot dat je al snel merkt dat je lichaam verandert door CrossFit. Je spieren worden sterker, je conditie beter en je lichaam strakker. Dat gebeurt natuurlijk alleen als je de oefeningen goed uitvoert, zowel qua techniek als intensiteit. Daar komen de coaches van SportCentrum Drunen om de hoek kijken. Wij vertellen je precies hoe je een oefening uitvoert en welke spieren je daarbij moet voelen. Op die manier train jij zo effectief mogelijk.

Zijn onze lessen voor iedereen?

 

Jazeker! Het maakt niet uit of je in het leger werkt, student bent, hele dagen op kantoor zit, huisvrouw/huisman bent of dat je van je welverdiende pensioen geniet. Wat je fitness niveau, fysieke gesteldheid, leeftijd of beroep ook is. Iedereen kan op zijn/haar niveau komen trainen. In eerste instantie ervaar je het ongetwijfeld als zwaar. Maar alle oefeningen worden per persoon geschaald naar het niveau waarop de workout een pittige, maar haalbare uitdaging voor jou is. Het enige dat jij hoeft te doen, is te komen opdagen en alles te geven wat je op dat moment in je hebt.

Make a Change

Waar komt onze visie vandaan?

In het jaar 2000 is de sport opgezet door Greg Glassman, een Amerikaanse personal trainer, gymnast en gewichtheffer. De sport bestaat dus inmiddels al ruim 20 jaar en groeit met het jaar. Niet alleen in populariteit, maar ook qua inhoud en mogelijkheden. De basis van de CrossFit oefeningen komen voort uit het gewichtheffen, atletiek, turnen en calisthenics (oefeningen waarbij je lichaamsgewicht als weerstand dient). Maar eigenlijk kun je van ieder object en oppervlak een CrossFit oefening maken. Zo ontstaat een oneindige variatie in programmering en voorkom je een eenzijdige fysieke ontwikkeling van je lichaam. En dat is precies de reden waarom steeds meer mensen de sport omarmen.

Work

Gezondheid.plezier.resultaat

sportcentrum drunen

Toestemming

12 + 3 =

sportcentrum drunen

Christiaan Huygensweg 3-c

5151DM Drunen

Telefoon: 06 51 46 48 45

Email: info@sportcentrumdrunen.nl

Kom crossfit gratis proberen